skip to Main Content

Haluatko tulla ammattimaiseksi valokuvaajaksi? Tervetuloa, olet tullut oikeaan paikkaan. Olemme ammattikorkeakoulu Novian valokuvakoulutus (Novia University of Applied Sciences).

Ammattikorkeakoulututkintoon Medianomi (YH) johtava koulutus käsittää 240 opintopistettä ja kestää neljä vuotta. Opiskeluajan aikana teet työharjoittelua valokuvausalalla, tapaat vierailevia opettajia, opit työskentelemään itsenäisesti ja ryhmässä ja syvennät visuaalisen kommunikaation taitojasi.

Valokuva on murroksessa, niinkuin moni muukin ala. Kommunikaatio kuvien avulla yleistyy edelleen ja on muuttanut arkipäiväämme. Elämme kuvien keskellä ja moni tuottaa valokuvia. Valokuvaajan aikaisempi työkuva on muuttunut ja samalla laajentumassa. Tarve korkealaatuisille valokuville ja visuaaliselle kommunikaatiolle säilyy edelleen.

Pääpaino Novian valokuvauskoulutuksessa on korkatasoinen tekninen osaaminen ja oman ilmaisun kehittäminen yhdistettynä yrittäjyyteen. Haluamme luoda edellitykset siihen että kaikista tulee ainutlaatuisia valokuvaajia.

Valokuvauksen ala on laaja. Tutkinnon jälkeen voi työskennellä monella eri alueilla, riippuen minkälaisen painopisteen on valinnut opiskelun aikana. Koulutuksemme on varsin pieni ja se mahdollistaa henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden huomioimisen. Meillä on tiivis yhteistyö yrityksien ja instituutioiden kanssa opetussektorin ulkopuolelta. Panostamme paljon kansainvälistymiseen ja haluamme että opiskelijat jo varhain luovat hyödyllisiä kontakteja sekä koti- että ulkomailla. Pyrimme siihen että siirtymävaihe opiskelusta työelämään olisi mahdollisimman luonteva ja lyhyt. Opiskelu meillä muistuttaa paljon normaalia työelämää. Tämä mahdoillistuu antamalla opiskelijoille paljon vastuuta, laajan kontaktiverkoston työelämään ja kannustamaan yrittäyyteen.

Valokuvataiteen syvällinen ymmärtäminen ja kokemusta taidekentästä (kotimainen ja kansainvälinen) on yksi painopisteistämme. Toinen on kuvajournalismi ja kuvakerronta.
Sisustus-, studio-, muoto- ja muotikuvaus on vuosien varrella saanut entistä näkyvämmän roolin koulutuksessamme. Sen lisäksi panostamme korkealaatuiseen kuvankäsittelyosamiseen.

Koulutus antaa yksilöllisen mahdollisuuden luoda henkilökohtaisen opetussuunitelman joka sopii kullekin parhaiten. Opiskelijalla on mahdollisuus valita kursseja myös visuaalisen osaston muilta linjoilta. Valokuvauksen opiskelijat voivat valita myös graafisen suunnittelun, sisustuksen ja kuvataiteen kursseja mahdollistaen täten ainutlaatuisen opintoyhdistelmän.
Sinä, joka haluat tulla ammattimaiseksi valokuvaajaksi ja saada mahdollisuuden oppia visualisoimaan omia ja muiden ideoita kuvien avulla, mahdollisuuden tähän tarjoaa Yrkeshögskolan Novian mediakulttuuria/valokuvausta käsittävä koulutus.
Koulutuksemme ei vaadi erityistä aikaisempaa valokuvausalan tietämystä, mutta opinnot edellyttävät, että olet visuaalisesti lahjakas ja aidosti kiinnostunut estetiikasta ilmaisumuotona. Aikaisemmat opinnot valokuvauksen, median ja graafisen tuotannon alalta katsotaan ansioksi.
Ammattikorkeakoulututkintoon Medianomi (YH) johtava koulutus käsittää 240 opintopistettä ja kestää neljä vuotta.

Valokuvaopinnot ovat ilmaisia, mutta opiskelija maksaa itse kaikki opiskeluun liittyvät kulut, kuten materiaalit ja mahdolliset matkat opintojen aikana.
Koulutuksen jälkeen voit työskennellä oman visuaalisen ilmaisumuodon omaavana valokuvaustaiteilijana, studiovalokuvaajana, lehtivalokuvaajana sekä kaupallisen valokuvauksen alalla. Novia on ainoa ammattikorkeakoulu, joka antaa valokuvakoulutusta ruotsin kielellä.
Novian valokuvauskoulutuksessa ei ole vain opiskelijoita Suomesta, vaan myös mm. Ruotsista ja Saksasta. Opetuskielenä on pääasiassa ruotsi, mutta suomen- ja englanninkielisiä vierasluentoja on säännöllisesti.
Aineopintoihin kuuluu muun muassa valokuvaustaide, kuvajournalistiikka, valokuvaustekniikka (analoginen/digitaalinen), valaistus, kuvakieli ja mediaetiikka. Opintoihin sisältyy myös yleisiä opintoja, esimerkiksi kieliä, markkinointia, taidehistoriaa ja kulttuuritietoa.

Yrkeshögskoan Novialla on ohjelma valokuvauskoulutuksen opiskelijavaihdosta, esim. Belgiassa (Karle de Grote-Hogeschool), Ranskassa (ESADMM), Schweizissä (Luzerne School of Art and Design),Portugalissa (Lusofona Univerity) ja Saksassa (Fachhochschule Bielefeld ja Universität Hildesheim) ja University of the Arts Lontoossa, mutta opiskelijavaihto on mahdollinen myös muiden maiden valokuvauskoulujen kanssa.
Opiskeluihin sisältyy 30 opintopistettä työharjoittelua. Yleensä opiskelija itse järjestää työharjoittelupaikan ja tämä onkin hyvä ja tärkeä tilaisuus oppia tuntemaan valokuvausalaa. Harjoittelupaikkojen ei tarvitse olla maantieteellisesti sidottuja Suomeen.

Pietarsaari on Pohjanmaan rannikolla. Pietarsaaresta on hyvät liikenneyhteydet muuhun Suomeen ja Pohjoismaihin. 100 km sätellä on kaksi lentokenttää mistä pääsee mm. suoraa Tukholmaan.

Lisätiedon saamiseksi katso www.novia.fi . Siellä on myös tietoa muista Novian koulutuksista. Jos sinulla on kysymyksiä, pyydämme ystävällisesti ottamaan meihin yhteyttä! Yhteystietomme löydät kohdasta henkilökunta.

Koulutuskielemme on ruotsi, mutta pääsykokeissa ja kokeisiin liittyvän haastattelun aikana sinulla on mahdollisuus puhua suomea.

Haku tapahtuu opintopolku.fi sivujen kautta ja löydät meidät täältä. Muista valita ruotsinkieliset opinnot suomenkielisten sijaan. Kielivalinnan löydät sivun vasemmasta laidasta.

Näin kertovat Miia-Maria Panula ja Reetta Tiainen miltä tuntui tulla Pietarsaareen ja aloittaa opiskelut ruotsin kielellä.

“Yksi syy lähteä opiskelemaan juuri Noviaan oli se, että siinä samalla oppisi myös ruotsia. Kielitaito on kehittynyt ihan huomaamatta kaiken muun tekemisen yhteydessä. Aluksi opiskelu ruotsiksi oli aika haastavaa, mutta siihen tottuu nopeasti. Nykyään se ei enää tuota ongelmia, ja voi sanoa oikeasti osaavansa ruotsia.”                                                                          

Miia-Maria

Opintojen ohessa ruotsinkielentaito on karttunut kuin itsekseen, omaa äidinkieltäni unohtamatta. Monet toiminnot on mahdollista suorittaa suomeksi, samalla kun opintojen arkikieli vahvistuu huomaamatta. Nyt opintojani päättäessäni ruotsinkielestä on tullut minulle toinen ajattelun kieli ja se tuntuu minulle ihan luonnolliselta asialta.”

Reetta