skip to Main Content

Fredrik Hillbom
Stockholm/Älmhult
Fotograf och kreatör

Fredrik Hillbom utexaminerades från Novias fotolinje 2013. Sedan dess har han jobbat som fotograf och kreatör inom reklambranchen och med stora företag som kunder, till exempel Converse.

– Redan i gymnasiet visste jag att jag ville studera foto eftersom att jag alltid har fotograferat. När jag började studera på Novia visste jag direkt att jag hade valt rätt. Men att det fanns så många olika saker man kunde göra som fotograf inom reklambranschen visste jag inte.

Sedan han fick sin examen har han jobbat med illustrationer, grafisk design, foto, film och retusch i Stockholm. Fredrik beskriver tiden innan examen som väldigt stressig, men rolig, eftersom att han blev erbjuden jobb på en reklambyrå i Stockholm redan innan han tog examen.
– Jag hade bloggat under många år, och hade fått en ganska stor följarskara och därigenom synlighet. Jag blev erbjuden jobb på en reklambyrå i Stockholm i februari när jag hade några månader kvar av studierna. Jag började åta mig jobbuppdrag och gjorde mitt examensarbete samtidigt.